top of page

Reiki - Vad är det och hur kan det hjälpa dig?

Uppdaterat: 20 dec. 2023

Vad är Reiki?

Reiki är inte bara ett ord, det är en omfamning av kärlekens energi. Ursprungligen härstammar det från Japan och innebär "universell livsenergi." Det är en healingmetod där en utövare, genom handpositioner eller lätt beröring, förmedlar denna universella energi till den som tar emot. Det är som att släppa in ett varmt ljus i kroppen, vilket ger oss möjlighet att uppleva kärlekens helande kraft.

Det är (i min upplevelse) den healingform där man som mest kan känna energin! Man kan känna den som pirr, pulsar eller temperaturskillnader. Det är riktigt häftigt!


Riktning dit det behövs

Det vackra med Reiki är dess förmåga att rikta sig dit det behövs mest. Det är som om energin har sitt eget medvetande och vet exakt var den behöver arbeta. Oavsett om det är fysiska smärtor eller mentala blockeringar, så öppnar Reiki upp kanaler för energin att flöda fritt och balansera vårt inre.


Fysisk Smärtlindring

Många av oss bär på fysiska bördor som kan vara överväldigande. Reiki kan vara som en mild bris som sveper bort smärta och obalans. Genom att låta den helande energin tränga in i kroppen, kan Reiki ge lindring för allt från kronisk smärta till dagliga bekymmer. Det är som att ge kroppen ett kärleksfullt omfamnande. Jag minns första gången jag fick Reiki.

Det kändes verkligen som en omfamning, ett lugn och ett omhändertagande.


Rensa Mentala Blockeringar

Våra tankar kan vara som knutna trådar, och Reiki är som en öppnande hand som löser upp dem. Genom att fokusera energin på våra mentala blockeringar, kan Reiki hjälpa oss att frigöra det som håller oss tillbaka. Det är som att släppa taget om tyngden på våra axlar och ge utrymme för klarhet och inre frid.


I en värld som ibland kan kännas stressig och överväldigande, är Reiki som en påminnelse om att vi är omgivna av helande kärlek. Det är en påminnelse om att vi förtjänar att känna oss friska, balanserade och älskade.


Kärlek och ljus,

Sofia 🌟


6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page