top of page

Därför ska du lyssna på din ångest

Vi har båda våra resor och stundtals möter vi den ovälkomna följeslagaren - ångesten.

Rent ut sagt är ångest ofta en signal för att något inte står rätt till, att du inte följer din kropps styrsystem och lyssnar till ditt högre jag. Men ångest kan också skapas av oläkta trauman och gamla energiblockeringar. Ångest är nästan alltid ett tecken på att vi behöver göra någon slags förändring. Fysiskt eller psykiskt.


Energiflöden och Blockeringar:

Vår kropp är som ett levande energifält, där prana, eller livsenergi, flödar genom våra

kanaler. Ibland, när dessa energiflöden störs eller blockeras, kan det skapa obalanser som vi känner som ångest. Du kan med enkla övningar som meditation och yoga öppna upp dessa gamla blockeringar och skapa utrymme för energin att flöda fritt.

Det innebär inte att du är läkt och färdig, men att du underlättat enormt för sig själv på vägen dit. När energin kan flöda fritt, och du är i bättre balans har du lättare för att både utvecklas och göra förändringar. Vilket är precis vad vi behöver för att hitta vårat högre jag.

Ångesten betyder alltså i det här fallet att du behöver ta hand om din kropp och energikropp!


Trauman och Gamla mönster:

Kvinna tittar med ångest på sin reflektion

Vi bär alla vårt bagage, och ofta är det som om våra tidigare trauman spelar en osynlig roll i våra nuvarande känslor av ångest. Men det finns en vinning i att utforska detta från ett spirituellt perspektiv. Genom att öppna upp för metoder som chakrabalansering, regressionsterapi, hypnos och energihealing, skapar vi möjligheter för helande och frigörande av de låsta känslorna.


Det innebär att ångest kan hänga kvar från gamla mönster och blockeringar, och det betyder också att gammal ångest går att ta bort! Men de mönster som skapats på grund av gamla trauman och ångest behöver arbetas bort. Du kan välja att ta hjälp, antingen med psykologhjälp, terapi eller coaching. Sånt här är svårt att lösa själv.


Acceptans och Närvaro:

Så, fina du, det här är viktigt. Jag pratar om närvaro och acceptans. Att tillåta oss själva att känna ångesten utan att döma oss själva, ångesten eller situationen skapar en perfekt förutsättning för läkning. Genom att praktisera mindfulness och vara medvetna om nuet kan vi omfamna ångesten och be den om råd. "Be ångesten om råd!?" tänker du nu. Ja, säger jag. Be den om råd. För ångesten vet när vi är i en situation som inte är bra för oss. Den vet, och den larmar. Lyssna på kroppen, för kroppen är oändligt vis. Ångest är nästan alltid ett tecken på att vi behöver göra någon slags förändring. Fysiskt eller psykiskt.


kvinna reflekterar över sin ångest i ett vackert landskap

Genom att arbeta med energiflöden, bearbeta trauman och öva acceptans och närvaro kan vi skapa en väg mot inre balans och frid. Ångesten blir då inte bara en utmaning att övervinna, utan en möjlighet till personlig tillväxt och utvecking.

Ta hand om dig själv, älskade du, du förtjänar all kärlek och ljus i världen.


All kärlek,

Sofia 🌟

18 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page